07. september 2024
Facebook
pondelok, 22 júl 2024 17:00

Kamenický chce šetriť, no Dankovo vydrankané ministerstvo sa podľa progresívcov ďalej nafukuje (video)

Written by 
Rate this item
(0 votes)

22.7.2024 (SITA.sk) - Slová ministra financií Ladislava Kamenického o konsolidácii nemožno brať vážne, keďže jeho koaličný partner Andrej Danko prichádza s ďalšími drahými požiadavkami pre svoje ministerstvo cestovného ruchu a športu. V medzirezortnom pripomienkovom konaní sa objavili štyri návrhy za viac ako 70 miliónov eur, uviedol poslanec Progresívneho Slovenska (PS) Štefan Kišš. “Je priam absurdné, že minister financií opakuje, v akom katastrofálnom stave je štátny rozpočet a vyzýva na konsolidáciu verejných financií. No na druhej strane si Andrej Danko chce na sekeru zobrať ďalších 70 miliónov eur,” poznamenal Kišš.

Problém je v netransparentnosti

Okrem navýšenia peňazí do fondov vidí poslanec PS Dávid Dej problém v ich netransparentnosti. Výročné správy budú povinné až pri čerpaní viac ako 800-tisíc eur z verejných zdrojov. Napríklad pri športe sa to dotkne len najväčších zväzov. “Toto opatrenie vytvára podmienky pre skryté financovanie a zneužívanie verejných prostriedkov,” povedal Dej.

Financovanie športu

Ak návrhy prejdú, traja z piatich členov rady Fondu na podporu športu budú nominantmi ministra, čo umožní SNS získať politickú kontrolu nad týmito financiami. “Financovanie športu musí byť adresné a transparentné, aby sa predišlo prípadom, ako je stavba športového ihriska za 57-tisíc eur v obci Babinec s 59 obyvateľmi,” uzavrel Dej.
V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Viac k témam: konsolidácia verejných financií, Minister financií SR
Zdroj: SITA.sk - Kamenický chce šetriť, no Dankovo vydrankané ministerstvo sa podľa progresívcov ďalej nafukuje (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 37 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner